menu

Floriss - Roser med mening

floriss-roser-med-mening-topp

Hver gang du kjøper rosene merket “roser med mening” hos Floriss, er du med på å gjøre hverdagen litt bedre for kvinner og barn i Kenya. Floriss sine Roser med mening hentes direkte fra Kenya og selges i buketter på 7 og er 40 cm lange.

Siden 2012 har Floriss samarbeidet tett med  Basecamp Foundation /Basecamp Maasai Brand.  Basecamp Foundation  er en idealistisk stiftelse som jobber for at flere kvinner, barn og unge av Masaifolket skal få den utdanningen de trenger eller muligheten til å arbeide.

floriss-roser-med-mening-1

Roser med mening er et resultat av samarbeidet mellom Floriss, Masaikvinnene og Basecamp Foundation. Masaiene lager produkter for Floriss, og vi bidrar med å skape inntekt og arbeidsplasser. 75% av inntekten knyttet til produktene går direkte til kvinnene som lager dem. De resterende 25% brukes på innkjøp av materialer og verktøy.

floriss-roser-med-mening-2

Kvinnenes inntekt skal dekke boligutgifter, helsevesen, utdannelse og klær, og siden én kvinnes familie i gjennomsnitt består av 8-10 personer, kan du tenke deg hvor viktig denne inntekten er.

floriss-roser-med-mening-3

Basecamp Foundation

Basecamp Foundation  er en norsk stiftelse som har som formål å bidra til vern av natur og kultur, samt inntekter og arbeid til lokalbefolkningen. Basecamp Explorer ble først etablert som en økologisk safaricamp på savannen i Kenya i 1998. Basecamp Explorer er i dag rollemodell innen denne formen for økoturisme, og er internasjonalt anerkjent. I dag har Basecamp hoteller, camper og utviklingsprosjekter i India, Kenya og på Svalbard.

floriss-roser-med-mening-4

Campen hvor masaikvinnene jobber med smykker er også blitt et sosialt samlingssted for kvinnene, hvor de kan dele gleder, erfaringer og utfordringer i livet mens de arbeider.

Hovedbanner-vaar-9
floriss-roser-med-mening-7

Smykkene masaikvinnene lager kommer med små lapper med navnet til den kvinnen som har laget smykket, men inntekten fra salget av smykkene fordeles likt på alle kvinnene.

floriss-roser-med-mening-8

At masaikvinnene får komme til Basecamp hver dag for å jobbe med smykker er ikke bare med på å opprettholde og ivareta håndverkstradisjonen og Masaikvinnenes fantastiske perle- og skinnkreasjoner, det er også en svært viktig inntektskilde for kvinnenes familier.

Vil du være med og bidra til at masaikvinnene skal kunne fortsette med å lage disse vakre smykkene, bidra til å gjøre hverdagen deres litt enklere, til at fler barn og unge i Kenya får den utdanningen de trenger og bedre helsetjenester, se etter rosene merket “roser med mening”.

Mer info om  Basecamp Foundation . Les også mer om  Basecamp Maasai Brand .

Publisert: 06.08.2018 14:04 Forfatter: Floriss