menu

Blomstertorget

lietorvet-blomstertorget-floriss-johanne

Det tar ikke lang tid før vi kan skimte det - havet av friske farger og deilig lukt i hjertet av Lietorvet. Midt på selveste torvet finner vi blomsterbutikken som har vært her i 18 år og med røtter og tradisjoner som strekker seg tilbake til 1888.
 
Blant roser og liljer, får vi plutselig øye på sjefen selv; Johanne peker og gestikulerer ivrig – Per nikker og bærer kassen med dekorasjoner videre inn mot lageret. «Johanne er sjefen her, hun styrer alt» forklarer Per med sitt vante glimt i øyet. Johanne smiler, rister litt på hodet og inviterer oss inn på bakrommet. I fire genera sjoner har familiene deres drevet med blomster i Skien – sammen åpnet de den aller første franchisedrevne Floriss-butikken i Norge. Ni år senere, i 1999, åpnet de butikken på Lietorvet. 

lietorvet-blomstertorget-floriss-roser

I dag har de 5 ansatte i butikken; fire av dem med fagbrev og en lærling, og det er ikke tvil om at de har det travelt. Johanne, som for øvrig har 33 års fartstid i blomsterfaget, forteller om stadig større etterspørsel etter binderi til høytideligheter. Barnedåp og bryllup, men også binderi til sorg utgjør mye av aktiviteten i butikken. Stemningen endrer seg brått når vi begynner å snakke om den biten av driften, det er helt tydelig at de omtaler slike temaer med stor respekt. «Det er veldig fint å tenke på at vårt håndverk bidrar til en fin og verdig ramme rundt noe som er så trist. Det tar vi veldig på alvor», forteller Johanne.

lietorvet-blomstertorget-floriss-utsikt

«Lietorvet er et akkurat passe stort senter – stort nok til å få tak i det meste av det du trenger, lite nok til å være personlig», forklarer Johanne. De er stolte av å være en del av tradisjonsrike Lietorvet, men også en del av sentrumskjernen: «Lietorvet er nærsenteret i byen», skyter Per inn. De er veldig fornøyde med de nye eierne av senteret. «Lokale eiere merkes godt – nå skjer det mye spennende!». Det er ikke vanskelig å spore engasjementet deres – ikke bare for sin egen butikk, men også for lokalmiljøet.
 
Høyt fokus på kvalitet og lidenskap for faget, har gjort dem til et fast stopp for mange på vei hjem fra handleturen. Om det er fredagsbuketten til kona, en hyggelig oppmerksomhet til kollegaen som skal slutte eller brudebuketten til Den Store Dagen.

Publisert: 21.11.2017 11:58