Det er mai og det er tid for glade festdager. Kaker hører denne årstiden til og nedenfor presenteres noen oppskrifter som vi håper faller i smak.

150 g smør 0,5 dl fløte 2 dl sukker

3 dl hvetemel

1 ts vaniljeessens 2 ts bakepulver 2,5 dl bringebær

Bringebærkrem:

125 g smør

130 g melis

1 ts vaniljeessens 1,5 ss sukker

1 ts sitronsaft 2,5 dl bringebær

Dekor: Farget kakestrøssel

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 200 °C, og finn frem muffinsformer og/eller muffinsbrett. Oppskriften holder til 12-14 muffins.

Pisk smør og sukker til en god smørkrem før du pisker inn et og et egg. Tilsett vaniljeessensen, og rør inn siktet mel og bakepulver sammen med fløten. Bland alle ingrediensene godt til du har en jevn og fin røre. Bringe-bærene vender du forsiktig inn i  deigen helt til slutt.

Fyll muffinsformene ca 2/3 fulle og stek muffinsen midt i ovnen i 15 min. Avkjøl på rist.

Når muffinsen er avkjølt, pynt de med bringebærkrem.

Varm bringebærene opp i en kjele sammen med sitronsaft og sukker. Bruk en gaffel til å mose bringe-bærene før du siler blandingen gjennom en sil. La den avkjøle.

Når bringebærsausen er avkjølt blander du den godt med resten av ingrediensene og pisker det sammen til en lett bringebærkrem.

Bruk en kremsprute til å dekorere dine muffins.

Muffins:

1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 egg
220 g mørk kokesjokolade
1 dl kaffe
1,5 dl melk

Oreokrem:

300 g philadelphia kremost, orginal
4 dl melis
1 dl fløte
13 oreokjeks
5 ts sitronsaf

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C, og finn frem muffinsformer og/eller muffinsbrett. Oppskriften holder til 14-18 muffins. Smelt sjokoladen på lav varme og tilsett kaffe og melk. Bland ingrediensene godt sammen og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Visp så inn sjokolade-blandingen før du tilsetter de resterende ingrediensene. Fyll muffinsformene ca 2/3 fulle og stek muffinsen midt i ovnen i 15 min. Avkjøl på rist. Når muffinsen er avkjølt, pynt de med oreokrem.

Tips, server disse små herlighetene med iskaffe, en perfekt match.

Pisk kremost og melis til en luftig krem. Tilsett fløten litt og litt. Knus kjeksen med en kjevle på matpapir (ta ut kremen i kjeksen før du knuser den) og visp den forsiktig inn i kremen. Bruk en kremsprute til å dekorere dine muffins.

Dekorer muffinsen med oreokjeks. Knus kjeksen (uten krem) i store biter og topp hver muffins med kjeksbitene.

Dekor: 5 oreokjeks

Kake:

6 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Krem:

3 pk kremfløte
2 ss melis
1 dl melk
2 pk bringebær

Dekor:
2 kurver jordbær
Spiselige blomster

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 160°C og la den forvarme. Pisk sukker og egg til en luftig og stiv eggedosis. Bland mel og bakepulver godt sammen. Når eggedosisen er klar, siktes bland- ingen med mel og bakepulver over i eggedosisen. Vend melet inn i eggedosisen med en slikkepott. Bland alt godt til du har fått en jevn røre.

Finn en springform på 24cm og smør den med smør og strø litt mel over formen.
Tøm ut overflødig mel. Hell over røren i formen og gi den en jevn overflate med en slikkepott.

Sett formen på en rist på nederste rille i ovnen og la den steke i ca 40 min. La sukkerbrødet slå av seg litt i formen, før du snur den over på en rist for avkjøling.

Lag to boller med krem, den ene delen er til kakens overflate, mens den andre delen skal benyttes inne i kaken. Del en av kremen piskes stiv med bringebær slik at du får en jevn rosa krem.

Del to av kremen pisker du stiv sammen med melisen, denne skal benyttes på kakens overflate.

Del så sukkerbrødet i tre like deler og dynk hver del med melk. Smør den rosa bringebærkremen ut i like jevne lag mellom hver kakedel. Dette gir en fin effekt når kaken deles og en frisk og god smak.
Til slutt smører du med hvit krem et jevnt lag utenpå hele kaken. Fyll kremposen med krem og lag kremtopper rundt hele kakens kant før du pynter kaken med store, friske jordbær.

Man kan også dekorere med spiselige blomster f.eks. stemor. Pass på at blomstene ikke er sprøytet. Forhør deg gjerne før du handler blomster til å dekorere kaken.it. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.