Ferskvaresjefen-på-Meny-Lietorvet-viser-oster-til-17.mai-frokosten

Vi gir deg tipsene til den beste17. mai-frokosten

Inviter de aller nærmeste til en koselig og intim 17. mai-frokost med masse deilig mat og drikke. Morten på Meny gir deg de beste tipsene til en vellykket start på nasjonaldagen.

Ta deg god tid med 17. mai frokosten

I år som i fjor, blir det en roligere 17. mai for de fleste. Du har tid til å sette deg ned og ta det rolig. Frokosten kan nytes lenge, og man slipper stress. Det er en fin måte å samle de nærmeste på. Morten mener du kan ta deg bedre tid til å pynte og gjøre det ekstra koselig rundt bordet i år. «Sånn som det er nå, det er da du skal kose deg ekstra.»

Skal du pynte maten foreslår Morten å bruke friske urter, salat, druer, appelsin og spisbare blomster. «Jeg bruker også flagg, bjørk, og blomster for å skape ekstra god atmosfære på bordet».

Klikk her for å lese Nina hos Tilbords og Johanne fra Floriss på Lietorvet sine råd om borddekking

Laks-fra-MENY
Pålegg fra MENY

Hos Meny Lietorvet bugner ferskvaredisken over av deilige retter du kan kjøpe til 17. mai.

Mangfold på bordet

Klassikere på frokostbordet denne dagen er eggerøre, røkelaks, og spekemat. Ferskvaresjefen mener det er viktig å ha variasjon og mangfold på bordet. Dette er ikke en dag du skal spare på noe. «Jeg liker at det er mye godt på bordet. Masse variert pålegg, deilige salter og ferske rundstykker. Roastbeef er et must for meg. Det er også godt med oster med akasiehonning.»

limonade-med-sitron-og-litchi

Limonade med sitron og litchi – oppskriften finner du her

Dette bør du ha på frokostbordet

  • Spekemat
  • Eggerører
  • Røkelaks
  • Ulike typer pålegg
  • Salater
  • Ost
  • Ferskt brød
  • God drikke

Du kan dandere og lage alt klart i forkant. Pakk det inn i plast og sett det kaldt, da holder det seg godt til dagen etter. Mange bruker for mye tid samme dag, og mister verdifull tid sammen med gjestene.

Morten Dahl, ferskvaresjef MENY Lietorvet

Ferskvaresjefen på MENY Lietorvet

Fest med ferske bakevarer

Rykende ferske rundstykker eller brød skaper god stemning rundt frokostbordet, og du hever nivået noen hakk. Det gir deilig duft på kjøkkenet og gjestene lar seg imponere. Du kan kjøpe ferdige bakevarer eller du kan bake selv.

Frokost hos andre

Morten er ikke i tvil når vi spør han om hva han ville tatt med hvis han ble invitert til andre på frokost på 17. mai. «Da hadde jeg tatt med en god eplemost, kraftkar, syltetøy og røkelaks».