Silje Pedersen er betraktet som en av Norges fremste moteeksperter. Hun har erfaring som moteredaktør for KK og Henne, er stylist og journalist. Hun har reist mye og har vært på Fashion Weeks i motehovedstader verden rundt. Her viser hun årets solbrilletrender!

Solbriller er en fin måte å tyvstarte våren på. Her viser moteekspert og stylist Silje Pedersen deg noen av sine favoritter fra vårens kolleksjoner hos Synsam.

Runde, cat eye, oversized, futuristisk eller klassiske, det finnes solbriller for enhver stil og smak!

Futuristisk og oversized?

– Det finnes mange spennende trender denne våren. Men spesielt er det tilbehøret som står i fokus som smykker, hatter, belter og ikke minst solbriller.

Spesielt de veldig store og futuristiske solbrillemodellene var det mye å se av på catwalken for våren 2019. Dior, Alexander McQueen og Gucci kommer med mange solbriller i denne stilen. Det betyr nødvendigvis ikke at dette er en trend som passer alle men nå er det jo slik at mange gjerne vil ha en variert solbrillegarderobe, der solbrillene brukes som det lille ekstra «krydderet» til antrekket, sier moteekspert Silje Pedersen.

Kul i Cat-Eye

Cat Eye er en trend vi ikke går lei av. Denne våren er cat eye solbrillene store og gjerne i farget glass. Solbrillene har også gjerne mye utsmykkede detaljer og mønster som sett hos Prada og Fendi.

– Jeg elsker cat eye-trenden. Disse solbrillene gjør at du får et skikkelig ansiktsløft, helt smertefritt! Velg gjerne en kul statement-solbrille i en farge som lilla eller rosa. Et tips her er å prøve mange ulike modeller, da fasongen på disse brillene varierer. Dette er en modell som «kler» ulike ansiktsformer og er et godt valg om du ønsker noe mer utenom dine vanlige klassiske solbriller.

Sporty og smalt

Den sporty trenden har fått en skikkelig oppsving. Designerne har hentet inspirasjon fra både 80-og 90-tallet, så se opp for både sykkelshorts og skulderputer denne våren. Hos Alexander Wang, Vivienne Westwood og Stella McCartney bar solbrillene preg av ski og sykkelsport. Mange av solbrillene er svært smale og minimalistiske i stilen.

– Den sporty silhuetten er en stor trend denne våren og spesielt på tilbehør som solbriller. Solbrillene er gjerne smale og med farget speilglass. Er du en sporty person som ønsker å ha en gjennomført look, er denne stilen for deg. Du kan selvsagt også bare bruke solbrillene som en ekstra kul touch til antrekket.

Runde og fargede glass

De runde solbrillene har fått mange lojale følgere og holder seg i vårens motebilde. Ønsker man en litt mer spesiell utgave, så kan man velge en rund solbrille med fargede glass som sett hos blant annet Versace.

– Runde solbriller er personlig, noe jeg assosierer med 70-tallet. Årets utgaver er mye mer moderne og trendy enn tidligere. Kule detaljer som strass og perler kan også gi det lille ekstra på en rund solbrille.

Klassisk og elegant

Er du ikke så glad i trender, så fortvil ikke. De klassiske solbrillene finnes i mange varianter og utgaver. La deg inspirere av tidløse stilikoner som Audrey Hepburn og Jackie O og se etter modeller som fremhever dine beste ansiktstrekk.

– En tidløs og klassisk solbrille er alltid et sikkert kjøp. Sort, mørkeblått, brunt eller brunspettet er farger som veldig mange kler godt og som du kan ha glede av i mange år. Det aller viktigste er at du finner solbriller som passer deg og din stil, sier moteekspert Silje Pedersen.

Usikker på hvilken solbrille du skal velge? Husk at Synsam har brilleeksperter som gjerne hjelper deg med å finne din favoritt!

Denne artikkelen er hentet fra Synsam.