Vi tok med oss Lily, Emma, Guro, Andreas og Eirik på Meny Lietorvet, og lot barna lage sin drømmematpakke. Matpakka er viktig! Når barna spiser sunt blir det lettere å følge med i timen. Dessuten får barna mer overskudd til lek og glede i skolehverdagen.

For oss voksne som smører skolematen, er det ikke alltid like lett å både være kreativ, praktisk og sunn når nista skal lages kl. 07:15. I tillegg skal den smake godt flere timer etter at den faktisk er laget.

5 smarte tips til matpakka

Fortvil ikke! Vi har samlet noen smarte tips og gode råd som kan gjøre jobben enklere for deg og barna mer fornøyde. Dagen før skolestart stakk barna innom Tilbords og Nille for å velge ut sin kule matboks og drikkeflaske. Deretter stakk vi ned på Meny og fant sitt favorittpålegg. 

Barna lager sin drømme matpakke på Lietorvet

1. Planlegg for variasjon

Når du handler, velg deg ut 5-6 forskjellige pålegg som du vet barnet ditt liker. Da er det lettere å variere i de tidlige morgentimer.

2. Bruk frosne oppskårede skiver.

Brødskivene er kjølige og brødet holder derfor bedre på fuktigheten. Kvaliteten på pålegget bevares bedre frem til podens matpause 3 timer senere. Innen matpakka skal spises, er brødskivene tint.

Bonusen er mindre matsvinn med tørre rester av brød.

Tips til matpakke for barna fra Lietorvet

3. Skjær opp på langs og på tvers

Det er flere måten å kutte grønnsaker eller skjære over to blingser. Overrask med to trekantede skiver. Bruker du store pepperkakeformer kan barnet ditt få seg en overraskelse. Hva med stjerneskriver med ost og skinke eller hjerteformet dobbelblings med leverpostei?

4. Frukt og grønt i små biter

Frukt og grønnsaker egner seg godt sammen som tilbehør til matpakken. Små rom i matboksen er da både lurt og appetittelig. Kutt opp i mindre biter så spiser barna mer, og er det pakket inn i plast holder frukt og grønnsaker seg bedre.

 

Husk at 5 om dagen inkluderer også grønnsaker. Knaskegulerøtter, miniagurker og cherrytomater er jo supergodt.

Tips til matpakke for barna fra Lietorvet

5. Skriv en hilsen

Matpapir på toppen av nista før du smetter på lokket er lurt. Det er også en ypperlig plass til å skrive en liten hilsen, viktig

beskjeder eller kanskje bare et smilefjes. Koselig både for store og små.

Hvis barna fikk bestemme

Også var det barna da – hvordan ble drømmematpakka?

– Joda, til de voksnes overraskelse valgte bare 1 av 5 loff med nugatti. Sunt pålegg med kreativ kombinasjon av pålegg med fristende tilbehør var mest populært. Og best av alt – barna hadde det super gøy når de fikk lage matpakka selv.

Tips til å lage matpakke

Matbokser og drikkeflasker fra Nille og Tilbords