Hos Floriss Lietorvet bugner det av buketter, snittblomster og potteplanter i alle farger og fasonger. Her møter du blide blomsterdekoratører med hjerte for faget. For dem handler jobben om å formidle følelser.

Omtanke, kjærlighet, glede og sorg. Derfor er ingen dager like, ingen blomster bukett nøyaktig den samme. «Vi lytter til kundene våre og stiller gode spørsmål, slik at bukettene virkelig gjenspeiler det de ønsker å si», sier daglig leder Johanne Nystedt

Elsker blomsterlivet

Johanne har nærmest blomster i blodet. Sammen med mannen Per er hun fjerdegenerasjons blomsterhandler. Svigerfamilien har solgt herlige dufter og vakre farger siden 1888. «Blomsterfaget er et kreativt yrke med fantastiske materialer som utgangspunkt. I tillegg får du umiddelbar respons på det du lager», sier Johanne. Floriss-jentene elsker blomsterlivet, noe de håper smitter over på atmosfæren i butikken.

Første Floriss-butikk

Vi etablerte den første butikken i Floriss-kjeden i Møllesenteret i 1994, Floriss Lietorvet etablerte vi i 1999.

Floriss er en del av Interflora, verdens eldste og største blomsterorganisasjon, som formidler blomster i 140 land. Jentene får friske forsyninger flere ganger i uka, så her finner du alltid et frodig utvalg av snittblomster og potteplanter. Spesiallagde buketter og blomsterdekorasjoner til alle anledninger bestiller du i butikken eller på nett via Interflora.

Åpningstider til Floriss finner du her

Slik tar du vare på snittblomstene dine

  • Sørg for at vasen er helt ren – vask den med klorin.
  • Fjern alle blader som vil havne i vannet.
  • Snitt blomstene langsgående og på skrått nedover med en skarp kniv (ikke saks).
  • Sett blomstene i kaldt vann.
  • Bruk holdbarhetsmiddel i vannet. Fyll på med vann ved behov.
  • Ikke sett blomstene i sterkt sollys.
  • Plasser blomstene på et kjølig sted om natten – da lever de lenger.
Kundeservice Floriss Lietorvet blomster

Rause buketter

Nå om dagen ønsker vi oss rause, voluminøse buketter, forteller Johanne. Noen liker sarte uttrykk, andre vil ha et rustikt preg, men stikkord som naturlig og tilfeldig går igjen. «Borddekorasjonene skal heller ikke være så stramme og minimalistiske. Vi selger mange bunter som folk setter sammen selv, enten i mange små vaser eller i én stor. Strå og eukalyptus er spesielt populært akkurat nå», fortsetter hun.

Naturlig trend

Floriss-jentene merker at vi vil ha naturen inn i hjemmet og ut på uteplassen i større grad enn før. Trendy grønne planter er en viktig del av interiøret året rundt. Plantene skal gjerne ha særegne mønstre, og være enkle å stelle med. Også blomsterpottene er laget av naturlige materialer, og har skulpturelle former som forteller en historie. «Vi har et bredt utvalg enten du liker det naturlig, klassisk eller mer moderne», sier Johanne.

La deg inspirere videre på floriss.no

Floriss Lietorvet eget blomsterbinneri