Plagget som kan brukes til alle anledninger

Hvert år skal vi gjennom flere festsesonger, og det er ikke alltid like lett å finne det rette antrekket. Ofte tyr vi menn til dressen, men det er ikke alle anledninger den passer like godt. Blazeren er et plagg som fungerer til de fleste anledninger, og et plagg alle men bør ha i garderoben.

Blazer til hverdags

Dersom blazeren er av grove strukturerte materialer vil den passe godt til uformelle anledninger og virke mer avslappet. Ved å kombinere blazeren med en enkel t-shirt, jeans og hvite sneakers vil det skape en visuell balanse, samtidig som antrekket ikke er overpyntet.

Blazer til formelle anledninger

Ønsker du et mer pyntet uttrykk går du for en ensfarget blazer kombinert med en klassisk chinos eller finere bukse. Bruk en tynn genser eller skjorte under blazeren, og style antrekket med enkelt tilbehør som dressko, klokke og slips som står i stil med buksen.

Velg riktig farge

Valg av farge avgjør uttrykket på antrekket. Gå for sort, som er en mer formell farge, ved mer høytidelige anledninger. Grå, som er en mer avslappet og uformell farge, er ofte mer trendy og fungerer til hverdag, jobb og fest. Ønsker du en farge som kan brukes til flere anledninger bør du gå får blå. Med det rette tilbehøret vil denne fargen passe fint til det meste.

Slik sjekker du at blazeren har riktig passform

  • Valget av passformen på underdelen bør avgjøre hvilken snitt blazeren bør ha. Er buksen rett bør overdelen være rett. Dersom underdelen er smal er det viktig at blazeren ikke er for vid.
  • Pass på at nakkekragen bak på dressen ligger pent inntil nakken, og at skuldrene har en naturlig fasong og ikke bølger seg.
  • Det skal være mulig å plassere 2-3 fingre mellom magen og den øverste knappen.
  • Lengden på jakken skal rekke til mellom håndleddet og tommelen.