Brillene er å se til lands og til vanns og da brillene tidligere skulle være diskré, er det nå friske farger og iøynefallende fasonger som gjelder. Synsam-ambassadør og fjellgeit Elisa Røtterud viser deg noen av sine favoritter. Enten du skal til fjells, til Alpene eller til sydligere strøk- se noen av trendene her!

Påskeferie på fjellet

Jeg elsker fjellet om våren. Nå som påsken kommer så sent, håper jeg på strålende sol og utallige flotte fjellturer. Raske briller har alltid vært en trend i fjellet, og her ser dere noen av de jeg sverger til.

Modellen Flight Jacket fra Oakley med sine fantastiske PRIZM glass har jeg både i rosa og blått. Brillene har UV-beskyttelse og kan slipes med styrke. To inkluderte lengder på brillestengene gjør også at brillene passer under hjelmen.

De sitter svært godt på ansiktet og er helt fantastiske til aktiviteter. De er så gode at kjæresten min ofte tyvlåner de. Han mener at de i tillegg er gull til sykling og til lange bilturer mot fjellets eventyrverden.

Wind Jacket fra samme merke er uten tvil min største favoritt! Disse brillene beskytter godt på sidene, og egner seg  godt på bre og brattkjøring. Du finner ikke kulere raske briller enn disse! Jeg vil ikke anbefale dem til lange langrennsturer i høyt tempo, da de lett kan dugge litt når du kjører teknikk. Velg en smalere variant til raske bevegelser!

Wind Jacket har jeg brukt og testet i Himalaya da jeg klatret en 8000-meters topp som i Hurrungane i Jotunheimen.

Elisa brilletips:
– Velg gjerne briller du kan kjøpe ekstra glass til! Da får du mer for pengene.
– Ikke puss brillene dine med T-skjorta di. Da kan glassene bli ødelagte. Husk pussefille!
– Beskytt øynene dine! Det er artig å finne frem gamle solbriller, men disse har som oftest ikke UV-beskyttelse.

Ha alltid brillene dine i et etui, da blir de ikke ødelagte.

På Apres Ski kan fashion trone over funksjonalitet. Liker du å nyte tilværelsen i solveggen, vil jeg anbefale gode glass. Ikke bruk retrobriller du har funnet i en spennende vintage-butikk, men ha gode glass med beskyttelse. Ta vare på øynene dine.

Selv er jeg glad for å ha oppdaget Fellepini- som har chunky design og god beskyttelse og ditto pris. Solbrillene er uten ramme og finnes i både nøytrale og spreke farger. Disse brillene selges eksklusivt hos Synsam og må sjekkes ut!

Enkelte sverger kanskje til en liten svipptur til Alpene?  Her er stilen langt mer jålete enn her hjemme i Norge. Vil du blende inn, er store briller en hit.

Disse blir påskens solveggbrille!

Her ser dere noen bilder fra Chamonix tidligere i vinter. Jeg bruker goggles fra Adidas og Oakley- og håper jeg trenger mørke glass til påsken. Det betyr strålende sol! Rosa glass eller gjennomsiktige, er best til tåke og whiteout.

Skal du til Syden er det moro å klinke til med High End merker. Saint Laurent og Gucci er mine favoritter her. Men jeg har i tillegg alltid med meg et par sporty briller med farget glass også. Det kan ofte gjøre et feriebilde, langt morsommere og fargerikt. Da jeg giftet meg på Maldivene i februar, gikk jeg for merket Persol. Dette merket er tidløst og minner meg mye om Audrey Hepburn i filmen Breakfast at Tiffany’s.

Jeg håper du finner noen påskefavoritter her!
XOXO
Elisa