Roser med mening


Når du kjøper “roser med mening” hos Floriss er du med på å gjøre hverdagen litt bedre for kvinner og barn i Kenya.

Siden 2012 har Floriss samarbeidet tett med Basecamp Foundation /Basecamp Maasai Brand. Basecamp Foundation er en idealistisk stiftelse som jobber for at flere kvinner, barn og unge av Masaifolket skal få den utdanningen de trenger eller muligheten til å arbeide.

Roser med mening er et resultat av samarbeidet mellom Floriss, Masaikvinnene og Basecamp Foundation. Masaiene lager produkter for Floriss, og vi bidrar med å skape inntekt og arbeidsplasser. 75% av inntekten knyttet til produktene går direkte til kvinnene som lager dem. De resterende 25% brukes på innkjøp av materialer og verktøy.

Kvinnenes inntekt skal dekke boligutgifter, helsevesen, utdannelse og klær. Én kvinnes familie består i gjennomsnitt av 8-10 personer, kan du tenke deg hvor viktig denne inntekten er.

Basecamp foundation

Basecamp Foundation er en norsk stiftelse som har som formål å bidra til vern av natur og kultur. stiftelsen jobber også for arbeid til lokalbefolkningen. Basecamp Explorer ble først etablert som en økologisk safaricamp på savannen i Kenya i 1998. Basecamp Explorer er i dag rollemodell innen denne formen for økoturisme, og er internasjonalt anerkjent. I dag har Basecamp hoteller, camper og utviklingsprosjekter i India, Kenya og på Svalbard.

Campen hvor masaikvinnene jobber med smykker er også blitt et sosialt samlingssted for kvinnene, hvor de deler livets erfaringer og utfordringer mens de arbeider.

Smykkene masaikvinnene lager kommer med små lapper med navnet til den kvinnen som har laget smykket. Inntekten fra salget av smykkene fordeles likt på alle kvinnene.

Vil du være med og bidra til at masaikvinnene skal kunne fortsette med å lage disse vakre smykkene?Bidra til å gjøre hverdagen deres litt enklere? At flere barn og unge i Kenya får utdanning? Bedre helsetjenester? Se etter rosene merket med “roser med mening” neste gang du handler.

Her kan du lese om Basecamp Foundation og Basecamp Maasai Brand.