Det er ikke mange gullsmedmestre igjen i fjorden, men hos Mestergull Christoffersen på Lietorvet finner du én av dem.

Gullsmed Haakon Christoffersen senior etablerte firmaet i 1942 i Liegaten 1 (tidligere gullsmed Daas) I 1966 begynte Haakon Christoffersen jr. i gullsmedlære. Han var i Skien, Oslo og ett år i Fyresdal. Etter avlagt svennebrev, reiste Haakon til gullsmedbyen Pforzheim i Tyskland, der han begynte på gullsmedskole og kunst- og håndverkskole.

Etter endt utdanning dro han tilbake til Skien, hvor arbeid med smykkene i forretningen ventet. Haakon overtok firmaet i 1977, og har siden vært eier av firmaet. Han har alltid latt seg fascinere av gemmologi; læren om edelstener. «Det beste med jobben er å være på verkstedet. Lage ting som setter spor, og følge med på utviklingen i faget», sier Haakon.

Gullsmed Mestergull smykker på Lietorvet

Smykker for enhver smak

Haakon var med og startet Mestergull for 35 år siden. Det er en kjede som eies av gullsmeder, og er landets ledende gruppering i gullsmedbransjen. Snart er det 10 år siden Mestergull H. Christoffersen flyttet til Lietorvet. «Vi er en typisk smykkebutikk, men selger også barneartikler og sølvbestikk. I verkstedet jobber vi med reparasjoner, omarbeidelser, taksering og gravering», forteller Haakon.

Hos Mestergull  H. Christoffersen på Lietorvet finner du smykker fra kjente leverandører, både norske og utenlandske. De tilbyr også bunadssølv fra det lokale firmaet Huldresølv, som lager helnorske smykker med sjel og historie. «Ellers er Lykkeringer et unikt konsept i Mestergull. Perfekt for deg som ønsker spesielt utførte gifteringer eller forlovelsesringer», sier Haakon.

Gullsmed Mestergull smykker på Lietorvet reparasjon

Skreddersydde smykker

I  Mestergull har de også et eksternt verksted med ni gullsmeder, som utvikler og designer egne kolleksjoner. Her arbeider designere, gullsmeder og diamantfattere med høy kompetanse og faglighet. «Mestergull har dessuten utviklet et eget Design Studio. Her kan du få laget et helt spesielt smykke på bestilling, også med egne stener. I disse dager ser vi at smykker i gult gull er kommet mer tilbake», forteller Haakon.

Åpningstider til Mestergull finner du her

Lietorvet Gullsmed

Slik tar du vare på smykkene dine

  • Du kommer langt med å vaske smykkene dine i lunkent vann.  Bruk zalo og litt salmiakk, og børst forsiktig. Perler og andre porøse smykkestener bør leveres til gullsmeden, som også selger egne rense og pussemidler.

  • Oppbevar bunadsølv lufttett, enten i bunadsposer eller plastposer.

  • Telerosa i Porsgrunn har egne bunadskrin i porselen med lufttett innmat.

  • Perlesmykker og gullsmykker bør ligge adskilt, så de ikke ligger og gnisser mot hverandre.

  • Det kan være lurt å rense ringer som du bruker mye. Da holder de seg pene og får mindre slitasje. Lever gjerne smykkene til gullsmeden for sjekk av klør og fatninger.

Gullsmed Mestergull smykker på Lietorvet perler

Du er alltid velkommen innom for en titt eller hvis du trenger gode råd om smykker og reparasjon

Les mer om Mestergull her