Om bare noen få dager er det klart for årets store bursdagsfest – sjølvaste nasjonaldagen! Festklærne skal på, store mengder is skal spises, musikkorpsene skal spille Gammel Jegermarsj og kongefamilien tar seg en liten luftetur ut på slottsbalkongen.

Denne dagen tar vi ofte store mengder bilder – kanskje ikke så rart når alle har på seg sine fineste klær, naturen viser seg (forhåpentligvis) fra sin beste side og det er pyntet til fest i hver en krok. Husk å ta bilder av både små og store øyeblikk.

Alt fra oppstilte bilder av vennegjengen eller familien, til et øyeblikksbilde av den vesle med is i hele ansiktet er koselig å ta vare på i fremtiden.

Ting å huske på når du skal ta de gode bildene:

1. Tørk av linsen. Gjelder spesielt ved bruk av mobilkamera. Her blir linsen ofte skitten og fettete av mye bruk. Ved å få linsen ren, vil bildene bli mye klarere og penere. En brilleklut gjør susen!
2. Hold kameraet stødig for å få et skarpt bilde. Hvis du bruker mobil, så er det mulig å bruke volumknappen som utløser på de fleste smarttelefoner.
3. Tenk også på bakgrunnen, ikke bare på den du tar bilde av. Slik får du en fin helhet.
4. Ta mange bilder fra flere vinkler. Beveg deg rundt det du tar bilde av. Slik finner du ut hva som fungerer best, og gir det beste lyset og stemningen. Gå gjerne ned på kne for å få en naturlig vinkel.
5. Unngå bruk av blitz for å få et mest mulig naturlig lys.

Husk; ikke la de gode minnene bli liggende lagret på mobilen eller kameraet for evig tid. Fremkall de beste bildene, og pynt opp hjemmet med din egen kreative vri.

Det er vanskelig å ikke bli glad av å ha gode bildeminner rundt seg! Mobilbilder kan du fremkalle rett fra mobilen med hjelp av våre CEWE FOTOSTASJONER som står klare til bruk i vår butikk på Lietorvet.

Når skoene er sparket av og finklærne er hengt på plass igjen, er det tid for avslapning på sofaen. Se gjennom bildene fra dagen og samle de beste i en CEWE FOTOBOK. Slik bevarer du minnene for fremtiden og det er enkelt å ta den frem for å se i den. Igjen, og igjen.