«Det er lett å undervurdere verdien av en klokke, helt til du begynner å prate med folk», sier urmaker Anders Skorve.

For mange er klokker uvurderlige minner. Noe de har fått til en spesiell anledning, eller arvet av foreldre eller besteforeldre. Nettopp derfor lønner det seg å ta med klokken din til noen som virkelig kan faget. «Du vil ikke levere en verdifull klokke til noen som ikke har peiling på hva de driver med. Se etter svennebrev», råder tredje generasjons urmaker Anders Skorve.

kunde hos urmaker skorve

Urmaker Skorve har solgt og reparert klokker i Skien siden 1947. Nå er det snart 40 år siden familiebedriften flyttet til Lietorvet. Selv gikk Anders i lære hos bestefar Birger, og overtok butikken etter far Sjur. «I bryllupet mitt hadde jeg på meg en klokke etter pappa. Det ligger mye følelser i urverk. Med inngravering blir det selvsagt enda mer personlig», sier han.

En tidløs gave

Ironisk nok er det tidløsheten som gjør klokker til den perfekte gaven, tror Anders. «Klassiske klokker med skinnreim er aller mest populært for tiden. Dykkerur er en annen slager; spesielt modellen Seiko 5 med sitt distinktive retrodesign. Vi ser etter den gode, gamle automatikken den dag i dag», forteller den ivrige urmakeren.

Anders synes det er stas at klokker har blitt en hobby for mange. Stadig flere finner glede i å jakte på det perfekte vintage-funnet, eller å bytte klokker seg imellom. Det er kanskje særlig menn som har kommet på banen her. «En klokke blir som et armbånd, og det er tross alt ikke mye annet vi gutta kan smykke oss med», humrer han.

Åpningstider til Urmaker Skorve finner du her

Lietorvet-urmaker Skorve herreklokke

Et passe stort fagsenter

Det er tydelig at urmaker Anders elsker jobben sin. Først og fremst fordi han får treffe så mange forskjellige mennesker og lytte til historiene deres. I tillegg ser han mange fordeler ved å jobbe på et akkurat passe stort fagsenter. «De forskjellige butikkene spiller hverandre gode. Vi er tett knyttet sammen selv om vi jobber med forskjellige ting. Sammen sørger vi for at kunden går ut av døren med en positiv følelse», understreker han.

Slik tar du vare på klokken din

  • Rengjør klokken regelmessig med en myk børste eller en lett fuktig klut.

  • Aldri bruk kjemikalier eller andre rensevæsker på uret.

  • Er du usikker på om uret ditt er vanntett? Be urmakeren om å ta en trykktest.

  • Bytt batteriet med en gang det går tomt. Hvis ikke risikerer du at batterisyren ødelegger urverket.

  • Ta med klokken til en overhaling hos urmaker minst hvert fjerde år.

  • Oppbevar uret i en klokkeboks.

Barneklokker hos urmaker skorve

Du er alltid velkommen innom for en hyggelig prat eller hvis du trenger gode råd om hvordan du skal ta vare på klokken din